Kom igång med webbingo

När man har funnit det bingohall som man tror man kommer att trivas med behöver man bland annat ladda ned en klientprogramvara och registrera ett spelkonto för att komma igång med att spela på bingo.

På spelbolagets hemsida finns information och program som behövs för spelen att ladda ned. Efter nedladdning installerar man programvaran. Programvaran är till för att dels garantera säkerheten, både för en själv och för spelbolaget, men även för att man ska ha tillgång till en så effektiv och snabb spelmiljö som möjligt. Nedladdningen och installationen tar oftast bara några minuter.

När man har installerat sin så kallade spelklient krävs att man registrerar ett spelkonto hos det spelbolag man valt att spela hos. Det finns enkla formulär man fyller i och där man bekräftar sina uppgifter. Många kräver att man gör sin första insättning i samband med registreringen men långt ifrån alla har samma krav så det är viktigt att man har läst reglerna innan man bestämmer sig för var man vill spela.

Om man väljer att spela på Svenska Spel, som är en av de mest populäraste spelsidorna på Internet, behöver man skaffa ett så kallat spelkort på Svenska Spels hemsida. Ett spelkort kan bara skaffas av svenska medborgare som har fyllt 18 år och är folkbokförda i Sverige, vilket är ett krav för att få spela på deras onlinespel. Fördelen med ett spelkonto hos Svenska spel är att alla inbetalningar och utbetalningar går mycket enkelt att utföra genom banköverföringar som sker i realtid. Alla vinster hos Svenska spel är skattefria samtidigt som spelbolaget står under Lotteriinspektionens tillsyn.

För spel på spelbolag som inte är statliga, både svenska och utländska, är kraven för registreringen inte lika hårda. Dock har alla stora spelbolag någon form av tillstånd och man kan säkert spela hos andra spelbolag som inte är statliga. Här brukar överföringar till och från sitt spelkonto ske med kreditkort eller elektroniska plånböcker. Kontrollera innan registrering hur transaktioner sker mellan ens bankkonto och spelkontot hos spelbolaget.

När man väl har registrerat sig och gjort sin första insättning kan man direkt delta i bingospelen hos spelbolaget. Bingon spelas i bingorum där man kan välja olika varianter av bingo. Den vanligaste är klassisk bingo där man spelar på en 75 siffrig bricka.